Avantaje și dezavantaje ale țigării electronice

avantajele tigarilor electronice

Tigarile electronice: avantajele si dezavantajele acestora

Cât de multe știi de fapt despre țigara electronică? Îți înțelegem reticența, nu este întotdeauna ușor să treci de la țigările tradiționale la cele electronice, mai ales dacă ai fumat toată viața același brand. Și, în fond, de ce ai face asta? Unul dintre motive ar putea fi faptul că vrei să renunți definitiv la fumat. Altul ar putea fi faptul că ai auzit că vapatul este o opțiune mai sănătoasă. Oricare ar fi motivul, în primul rând ai nevoie de mai multe detalii pentru a face o alegere. Pentru a te scuti de efortul unei căutări asidue pe internet, ți-am pregătit noi o listă cu avantaje și dezavantaje ale țigării electronice.

Dezavantaje

Vom începe așadar cu dezavantajele deoarece, am observat noi,  sunt mai puține la număr.

Poate dura până te obișnuiești cu vapatul

Dacă ești un fumător înrăit cel mai probabil această tranziție nu va fi una ușoară pentru tine. Cu toate beneficiile ei, țigara electronică nu poate imita o țigară tradițională. Da, se apropie remarcabil de mult, dar nu-ți va da fix aceeași senzație. Acordă-ți  câteva luni sau săptămâni pentru a te obișnui cu ea și nu renunța din prima.

Ai mai multe lucruri de cumpărat

În ceea ce privește țigările tradiționale lucrurile erau mult mai simple. Te duci la magazin, cumperi pachetul și aprinzi. În cazul țigărilor electronice ai mai multe accesorii de achiziționat. Țigara electronică în sine, dar și rezistențe, lichide, shot-uri de nicotină și altele, pe măsură ce avansezi în călătoria de vaper profesionist. Țigara electronică poate deveni un hobby în toată regula.

Dacă vrei să ai o experiență unică trebuie să faci ceva cercetare

Vapatul necesită timp. Timp pentru a învăța ce arome îți plac, timp pentru a învăța cum să te descurci cu atomizoarele servisabile și timp pentru a afla cât mai multe și a crea o experiență de vapat pe gustul tău. Dacă vrei să pur și simplu să vapezi nu va fi prea complicat. Dacă vrei o experiență unică de vapat va fi nevoie de ceva cercetări și încercări.

Avantaje

Lista de avantaje este mai lungă și probabil ne-ar lua două sau trei articole pentru a le enumera pe toate, dar vom încerca să te informăm scurt și la obiect:

  • Te poate ajuta să scapi de dependența de nicotină. În momentul în care îți cumperi lichidul pentru țigara electronică, ai de ales dacă acesta va conține nicotină și în ce concentrație. Reducând treptat doza de nicotină poți trece peste dependență.
  • Poți vapa aproape oriunde. Este legal și acceptata să vapezi oriunde, mai puțin în mijloacele de transport. Aburul nu este nociv, spre deosebire de fum, așadar nu vei deranja pe nimeni. Mirosul este de asemenea unul plăcut, în funcție de aromă, deci vei scăpa și de mirosul neplăcut din haine.
  • Țigara electronică este mai sănătoasă. Vapatul nu duce la decesul consumatorului așa cum o fac țigările tradiționale. Scapi de o groază de subtsanțe nocive precum gudronul și monoxidul de carbon.
  • Ai parte de diversitate. În funcție de lichidul pe care îl alegi, te vei putea bucura de o varietate încântătoare de arome. De la fructe și deserturi până la arome mentolate sau cele clasice de tutun, practic poți vapa altă aromă în fiecare zi a săptămânii. Și da, poți comanda lichid electronică și online.
  • Vapatul este mai ieftin. Compară fumatul unuia sau mai multor pachete de țigări pe zi cu cele necesare vapatului și vei ajunge și singur la această concluzie.

Sperăm că ți-am oferit informațiile de care aveai nevoie și ți-am ușurat alegerea! Dar nu e nevoie să ne crezi pe cuvânt. Încearcă și alege ce ți se potrivește!